topbar
fejlec01

desszert Diós ostya

 

Hozzávalók: (10 személyre)

1 cs. 6 lapos ostya

 

A krémhez:

30 dkg kristálycukor

2 dkg rétesliszt

2 dl tej

3 dkg kakaópor

25 dkg margarin

15 dkg darált dió

 

Elkészítési mód:

Egy lábasban a kristálycukrot, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, majd beleöntjük a tejet és állandó kevergetés mellett kb. 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a margarint és a darált diót. Állandó kevergetés mellett, mindezt még 5 percig tovább főzzük. A tűzről levéve gyorsan megkenjük a lapokat. (Vigyázzanak, mert hamar sűrűsödik). Két órát pihenni hagyjuk, hogy az ostyalapok megpuhuljanak. Téglalap szeletekre vágva tálaljuk és tetszés szerint szeletelt mandulával díszítjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben