Hozzávalók: (10 személyre)
A tésztához:
25 dkg barna cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 db tojás
1 dl olaj
15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 tk. sütőpor
10 dkg darált dió
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt szegfűszeg
1 tk. őrölt gyömbér
40 dkg sárgarépa
1 db narancs reszelt héja
A krémhez:
25 dkg krémsajt
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
20 dkg porcukor
A tetejére:
5 dkg baracklekvár
A mázhoz:
10 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
50 ml habtejszín
Elkészítési mód:
A cukrokkal habosra vert tojáshoz hozzáadjuk az olajat, a liszteket, a sütőport, a darált diót és a fűszereket. Ezt követően beletesszük a lereszelt sárgarépát és narancs héját. Kivajazott tortaformában, 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütjük. Menet közben a krémsajtot szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt citrom héját és a porcukrot. A kihűlt tortát keresztbe vágjuk, annak alsó részét beborítjuk a krémmel, azután rátesszük a tetejét és baracklekvárral megkenjük. Végül elkészítjük a mázat. A fehércsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük, a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk.