topbar
fejlec01

desszert Alpesi kocka

 

Hozzávalók (10 személyre):

Kevert tésztához:

3 db tojás

15 dkg porcukor

40 dkg búzaliszt

1 t. sütőpor

25 dkg margarin

1 dl tej

5 dkg kakaópor

2 t. vaníliás cukor

 

A krémhez:

1 t. vaníliás puding

3 dl tej

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

A tojást, a cukrot, az olvasztott margarint, a tejet, az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. Menet közben elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét krémmel befedjük, hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kockákra vágjuk, a tetejét szőlővel és mentalevéllel díszítjük.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben