Hozzávalók:
(4 személyre)
A tésztához:
15 dkg liszt
3 dl tej
2 db tojás
2 ek. olaj
szódavíz
só
A sütéshez:
15 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
olaj
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Kisütjük a tésztát, a tölteléket elosszuk a palacsintákba, majd a két szélét behajtjuk és feltekerjük. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Vaníliás mandulamártással, mentalevéllel és almával díszítve tálaljuk.
A töltelékhez:
6 db alma
10 dkg cukor
fahéj
őrölt szegfűszeg
2 dkg margarin
2 ek. búzadara
Elkészítési mód:
Az almát a héjától megtisztítjuk, lereszeljük, összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd botmixerrel krémesítjük. A margarint felhevítjük, hozzáadjuk az almapépet, és állandó kevergetés mellett simára főzzük, majd búzadarával összekeverjük.
A vaníliás mandulamártáshoz:
5 dl tej
3 cs. vaníliás cukor
1 ek. liszt
10 dkg tört mandula
5 dkg cukor
2 dkg vaj
Elkészítési mód:
Vajon a tört mandulát megpirítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a tejjel, a cukrokkal beízesítjük és habverővel állandó kevergetés mellett krémesre főzzük.