topbar
fejlec01

desszert Almával töltött rántott palacsinta mandulaöntettel

Hozzávalók:
(4 személyre)
A tésztához:

15 dkg liszt

3 dl tej

2 db tojás

2 ek. olaj

szódavíz


A sütéshez:

15 dkg zsemlemorzsa

2 tojás

olaj

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Kisütjük a tésztát, a tölteléket elosszuk a palacsintákba, majd a két szélét behajtjuk és feltekerjük. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Vaníliás mandulamártással, mentalevéllel és almával díszítve tálaljuk.

 

A töltelékhez:

6 db alma

10 dkg cukor

fahéj

őrölt szegfűszeg

2 dkg margarin

2 ek. búzadara

 

Elkészítési mód:

Az almát a héjától megtisztítjuk, lereszeljük, összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd botmixerrel krémesítjük. A margarint felhevítjük, hozzáadjuk az almapépet, és állandó kevergetés mellett simára főzzük, majd búzadarával összekeverjük.

 

A vaníliás mandulamártáshoz:

5 dl tej

3 cs. vaníliás cukor

1 ek. liszt

10 dkg tört mandula

5 dkg cukor

2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

Vajon a tört mandulát megpirítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a tejjel, a cukrokkal beízesítjük és habverővel állandó kevergetés mellett krémesre főzzük.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben