Hozzávalók:(10 személyre)
Tészta:
4 db tojás
5 dkg liszt
2 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
4 ek. olívaolaj
Túrókrém:
50 dkg tehéntúró
4 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
3 db tojás
2 db citrom leve
Csokimártás:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 dl tej
Áfonyás krém:
5 ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
2 ek. zselatin
3 dl Hullala tejszín
10 dkg áfonyalekvár
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: a tészta nem nyújtható!)Túrókrém: A túrót összekeverjük a frissen facsart citromlével, majd hozzáadjuk a cukrot, a 3 db egész tojást, a 3 db tojássárgáját, (a 3 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben a torta díszítésénél még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel, és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük bele a tortaformában lévő tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a csokoládémártást. Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal, tejjel és a tejszínnel simára keverjük, majd turmixgéppel habosítjuk, és meglocsoljuk vele a tortaformában megsült túró tetejét.
Menet közben elkészítjük az áfonyás krémet. Felforraljuk a tejet, belerakjuk az áfonyalekvárt, a cukrokkal beízesítjük, majd alacsonyabb hőfokon tovább melegítjük, ezt követően belerakjuk a zselatint és olvadásig főzzük. Félrerakjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos-áfonyás tejet hozzákeverjük. Ráöntjük a kihűlt túrós-csokoládés tortaforma tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Dresszingzsák segítségével a cukorral keményre vert tojáshabbal és csokoládéval díszítjük.