topbar
fejlec01

desszert Vaníliás krémes édenkert öntettel

 

Hozzávalók: (10 személyre)

Tészta:

1 cs. leveles tészta (mirelit)

 

A vaníliakrémhez:

1 l tej

4 db tojás

25 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

12 dkg liszt

 

Gyümölcsöntet:

10 dkg málna

10 dkg ribiszke

10 dkg szeder

2 t. vaníliás cukor

1 kk őrölt fahéj

1 kk őrölt szegfűszeg

1 csipet só

 

Elkészítési mód:

A tojások sárgájához hozzáadjuk az 1 dl tejet, a lisztet, a cukor felét és simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és beletesszük a cukor másik felét, majd a tojásos masszát és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Levesszük a gázról, a tojásfehérjéket habbá verjük a vaníliás cukrok másik felével, visszatesszük a gázra és lassú tűzön hozzákeverjük a habot. 2-3 perc alatt készre főzzük. A mirelit tésztalapot szétnyitjuk, egyenlő részre kettévágjuk. Az egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, a kész vaníliás krémet egyenletesen elterítjük rajta, majd a másik lappal beterítjük. 180 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. Hagyjuk kihűlni, majd min. 2 óráig hűtőben tároljuk. Menet közben elkészítjük a gyümölcsöntetet. A gyümölcsöket 1 dl vaníliás cukros vízben 1-2 percig megpároljuk, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk, egy csipet sóval ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni és hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt a krémest éles késsel egyenlő kockákra vágjuk és hideg gyümölcsöntettel díszítve tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben