Hozzávalók:
(4 személyre)
35 dkg liszt
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
4 db tojás
1 cs. sütőpor
2 dl tej
5 dkg vaj
Elkészítési mód:
A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és kétszer átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tejjel összekevert cukrokat, a krémesített vajat, a tojásokat, és az egészet összekeverjük. A tésztát szilikonos vagy kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. 180 °Cos előmelegített sütőben, kb. 55-60 perc alatt készre sütjük.
Málnakrém
Hozzávalók:
(4 személyre)
15 dkg málna
10 dkg málnalekvár
2 dkg vaj
1 ek. liszt
1 dl tej
2 ek. cukor
Elkészítési mód:
A málnakrémhez vajon felhevítjük a málnát a málnalekvárral, megszórjuk liszttel, tejjel felöntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd rövid ideig forraljuk. Botmixerrel krémesítjük. Végül a krémet tányérra öntjük, és ráhelyezzük a kuglófot. A desszertet naranccsal és málnaszemekkel díszítjük.