topbar
fejlec01

desszert Vargabéles csokoládés mousse szal

Hozzávalók:
(4 személyre)

35 dkg finommetélt

1 cs. réteslap

20 dkg túró

2 dl tejföl

5 dkg mazsola

5 dkg cukor

3 cs. vaníliáscukor

2 db citrom leve

1 db citromnak a héja

3 db tojás

1 csípett só


Elkészítési mód:

A cérnametéltet forrásban levő vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leszűrjük. A töltelék további hozzávalóit a tojásfehérje nélkül egy tálban összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lehűtött cérnametéltet és összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan elvegyítjük a tésztával. A réteslapokat 18 x 18 cm-es kockákra vágjuk, kivajazott sűtőformákba tesszük, majd meg töltjük a töltelékkel, és batyut formálunk belőle. Lehámozzuk a citrom héját, majd vékony csíkokra vágjuk, és bekötjük vele a batyu száját. 180 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Csokoládés mousse-szal tálaljuk.


Csokoládés mousse

15 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

0.4 dl tej

1 db tojássárgája

4 db tojásfehérje

20 dkg cukor

 

Elkészítési mód:

A csokit összetörjük, vízgőz fölött megolvasztjuk, állandó kevergetés mellett tejjel felöntjük, ha már elérte a kellő állagot, hűteni kezdjük, és hozzákeverünk egy tojássárgáját. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az olvasztott csokiba.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben