topbar
fejlec01

desszert Vaníliás puncsos csokiszelet

 

Hozzávalók:
(10 főre) (440 kcal/fő)


A tésztához:

45 dkg liszt

2 ek. kakaó

20 dkg porcukor

1 kk. szódabikarbóna

2 ek. olvasztott méz

5 dkg olvasztott margarin

2 db tojás

 

A krémhez:

1 cs. vaníliás pudingpor

1 cs. puncsos pudingpor

5 dl tej

1 cs. vaníliás cukor

rum aroma (ízlés szerint)

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

 

Csokimáz:

15 dkg cukor

5 dkg kakaópor

5 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével vízgőz felett felmelegítjük, simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egyenként kisütjük. Közben a pudingokat külön-külön megfőzzük 2,5 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliát beízesítjük a vaníliás cukorral, a puncsot a rum aromával. Ezután a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik részét a vaníliás, a másik részét a puncsoshoz adjuk és krémesre keverjük.
Összeállítás:
Az első lapot vaníliás krémmel, a másodikat puncskrémmel, majd a harmadikat ismét puncs krémmel megkenjük, és végezetül befedjük a negyedik lappal. A vajat gőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csokimázat készítünk, és bevonjuk a tészta tetejét. Egy napig hűtőben tároljuk és utána téglalap alakúra szeleteljük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben