Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 t. vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
1 ek. baracklekvár
1 mk. rumaroma
2 dl tej
1 üv. meggybefőtt
1 cs. kókuszreszelék
Elkészítési mód:
A kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a cukrokkal, a kakaóval, a lekvárral és a rumaromával. A langyos tejből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és a közepébe pár szem meggyet teszünk, majd egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fogyasztásig, kb. egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé megkeményedjenek, és az ízek összeérjenek.