topbar
fejlec01

desszert Meggyes papucs

 

Hozzávalók: (4 személyre)

1 cs. leveles tészta (mélyhűtött)

30 dkg magozott meggy

10 dkg porcukor

1 kk. őrölt fahéj

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 mk. zselatin

2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

Vajon megpároljuk a meggyet, cukorral és fűszerekkel ízesítjük, majd hozzákeverjük a zselatint. Közben hagyjuk kiolvadni a tésztát, majd lisztezett deszkán kiterítjük, egyenlő kockákra vágjuk, a tölteléket a közepére rakjuk és papucsformákra igazítjuk. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben