topbar
fejlec01

desszert Mézes diós kocka

 

Hozzávalók:
(10 személyre)


A tésztához:

50 dkg liszt

10 dkg cukor

5 ek. méz

2 db tojás

5 dkg vaj

1 dl tej

10 dkg darált dió

1 tk. szódabikarbóna

 

A krémhez:

8 dl tej

3 dkg liszt

1 db citrom reszelt héja

2 csomag vaníliás cukor

15 dkg darált dió

5 dkg cukor

 

Elkészítési mód:

A lisztet a szódabikarbónával kétszer átszitáljuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk. Azután a tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként, 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt kisütjük. A krém elkészítéséhez a tejet liszttel simára keverjük, felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a többi hozzávalót, és krémesre főzzük. Hagyjuk kihűlni, azután a lapokat egyenként megkenjük vele, egymás tetejére helyezzük, és végül a tetejét is bekenjük. Szeletelés előtt hűtőszekrénybe rakjuk, majd kockákra vágva, diógerezddel díszítve kínáljuk.


Tipp: Érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, mert másnapra sokkal puhább és finomabb lesz.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben