Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
5 ek. méz
2 db tojás
5 dkg vaj
1 dl tej
10 dkg darált dió
1 tk. szódabikarbóna
A krémhez:
8 dl tej
3 dkg liszt
1 db citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg darált dió
5 dkg cukor
Elkészítési mód:
A lisztet a szódabikarbónával kétszer átszitáljuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk. Azután a tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztalapokat egyenként, 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt kisütjük. A krém elkészítéséhez a tejet liszttel simára keverjük, felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a többi hozzávalót, és krémesre főzzük. Hagyjuk kihűlni, azután a lapokat egyenként megkenjük vele, egymás tetejére helyezzük, és végül a tetejét is bekenjük. Szeletelés előtt hűtőszekrénybe rakjuk, majd kockákra vágva, diógerezddel díszítve kínáljuk.
Tipp: Érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, mert másnapra sokkal puhább és finomabb lesz.