topbar
fejlec01

 

desszert meggyes diós kuglóf

Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg liszt

5 dkg élesztő

2 dl tej

2 tasak vaníliás cukor

1 db tojás (tésztához)

1 db tojás (kenéshez)

2 ek. olívaolaj

5 dkg mazsola

20 dkg magozott meggybefőtt

5 dkg darált dió

egy csipet só

 

Elkészítési mód:

Dagasztógépbe rakjuk a lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, az olajat, a cukrokat, a tojást és a szódabikarbónát. Addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz. A gépben 30 percig pihentetjük, majd újra összedolgozzuk. Egy tálat kilisztezünk, a tésztát belerakjuk és meleg helyre tesszük, kb.1 óráig állni hagyjuk, amíg kétszeresére megkel. A tésztát lisztezett deszkára rakjuk, gyújtófával elterítjük, megszórjuk mazsolával, dióval és a lecsepegtetett meggyel, majd óvatosan átgyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, lisztes kézzel csíkokra pederjük és hármas fonással megfonjuk. Vajjal kikent kuglóformába tesszük, melynek a közepe lyukas és felvert tojással megkenjük. 150 °C-os előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép barnára sütjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben