Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db első sertéscsülök (csonttal)
2 fej vöröshagyma
1 fej zeller
4 gerezd fokhagyma
babérlevél
só, pár szem fekete bors
Elkészítési mód:
Egy fazékban a csülköket vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, 2 fej vöröshagymát, babérlevelet, fekete borsot, a zellert, azután addig főzzük, amíg a húsvilla könnyedén belemegy. Tepsibe rakjuk és 300°C-os ropogósra sütjük. Krokettel és savanyú káposztával díszítve tálaljuk.
Burgonyakrokett
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
10 dkg liszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj a sütéshez
só, bors
Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azután csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk s forró olajban aranybarnára sütjük.