Hozzávalók:
(4 személyre)
2 db első csülök
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyem
80 dkg burgonya
5 dkg vaj
só, szemesbors, babérlevél
40 dkg lilahagyma
Elkészítési mód:
A csülköket megtisztítjuk, jól átmossuk, lábasba rakjuk, és vízzel felöntjük. Egy forralás után az első levet leöntjük róla, majd ismét felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, a fokhagymát, petrezselyem zöldjét, valamint a fűszereket és jó sós vízben puhára főzzük.
Tepsibe rakjuk, és 180 oC-os előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben a kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, vajon megpároljuk és köretként kínáljuk a csülök mellé, lilahagymával díszítve.