topbar
fejlec01

foetel Főtt sült csülök vajas burgonyával lilahagymával

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 db első csülök

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 csomó petrezselyem

80 dkg burgonya

5 dkg vaj

só, szemesbors, babérlevél

40 dkg lilahagyma

 

Elkészítési mód:

A csülköket megtisztítjuk, jól átmossuk, lábasba rakjuk, és vízzel felöntjük. Egy forralás után az első levet leöntjük róla, majd ismét felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, a fokhagymát, petrezselyem zöldjét, valamint a fűszereket és jó sós vízben puhára főzzük.
Tepsibe rakjuk, és 180 oC-os előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben a kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, vajon megpároljuk és köretként kínáljuk a csülök mellé, lilahagymával díszítve.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben