Hozzávalók:
(4 személyre)(680 kcal/fő)
60 dkg afrikai harcsafilé
40 dkg garnélarák
2 ek. liszt
2 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
2 cs. kapor
5 dkg vaj
2 dl tej
20 dkg jázminrizs
0,5 dl olaj (sütéshez)
só, őrölt fehér bors
Elkészítési mód:
A sóval bedörzsölt halfiléket lisztbe mártjuk, majd mindkét oldalát kevés olajon aranybarnára sütjük az előfőzött garnélákkal. A rizst jól átmossuk és 2 l enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A kockára vágott paprikát, a finomra vágott kaprot vajon megpároljuk, liszttel meghintjük, tejjel felöntjük, és krémesre főzzük, majd sóval, borssal ízesítjük. Tetszés szerint, ízlésesen díszítve tálaljuk.