topbar
fejlec01

foetel Vargányagombás rizottó

Hozzávalók:
(4 személyre) (400 kcal/fő)

30 dkg rizs

1 dl fehérbor

1 fej vöröshagyma

2 g. fokhagyma

10 dkg parmezán sajt

5 dkg vaj

20 dkg vargányagomba

1 ek olívaolaj

4 dl zöldség alaplé

só, fehérbors

 

Elkészítési mód:

A vöröshagymát, a fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a rizst, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt vargányagombát. Felengedjük fehérborral, felfőzzük, és állandó kevergetés mellett zöldségalaplé hozzáadásával al dentére (harapósra) főzzük. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Az edényt a tűzről lehúzzuk, hozzákeverjük a vajat és a reszelt parmezánt, fedővel lefedjük, 5 percig állni hagyjuk, azután esztétikusan tálaljuk.


Zöldségalaplé

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 fej vöröshagyma

10 dkg sárgarépa

30 dkg zellergumó

30 dkg petrezselyemgyökér

1 ek. olaj

3 db babérlevél

5 szem feketebors (egész)

 

Elkészítési mód:

A zöldségeket héjától megtisztítjuk, megmossuk, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellergumót feldaraboljuk, a vöröshagymát félbevágjuk, majd olajon az összeset megpároljuk. Felöntjük 2 l vízzel, babérlevéllel, sóval, feketeborssal ízesítjük, azután lassú tűzön két óra alatt puhára főzzük. A kész levest leszűrjük, a szükséges mennyiséget felhasználjuk a rizottó főzéséhez, ami megmaradt, elrakjuk a mélyhűtőbe későbbi felhasználásra.
 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben