topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg vajhal filé
40 dkg fekete taglioline tészta
40 dkg zöldspárga
2 dl főzőtejszín
3 ek. vaj
1 db póréhagyma
2 db citrom
1 dl fehérbor
1 kk. őrölt bors
1 tk. só

Elkészítési mód:

A vajhalat megtisztítjuk, négy egyforma szeletre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. Egy serpenyőben felhevített vajban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd felöntjük fehérborral és készre pároljuk, citromlevével ízesítjük. A tésztát forró enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és félrerakjuk. A mártáshoz a póréhagymát karikákra vágjuk, a maradék vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megtisztított, 2 cm-es darabokra vágott spárgát és a tejszínnel összeforraljuk, azután hozzáöntjük a hal fehérboros pároló levét. Tálaláskor egy mélytányér aljába helyezzük a tésztát, majd rá a tejszínes spárgát, végül a tetejére a megsült vajhalat és citrommal díszítve kínáljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben