Hozzávalók:
(4 személyre) (685 kcal/fő)
80 dkg darált sertéshús
1 cs. friss bazsalikom
4 db tojás
2 db zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
20 dkg zsemlemorzsa
80 dkg burgonya
60 dkg vegyes zöldség
só, olaj a sütéshez
Elkészítési mód:
A bazsalikomot, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd összekeverjük a darált hússal, a tojással, a vízben beáztatott zsemlével. Gombócokat formázunk belőle, enyhén sós, felvert tojásba mártjuk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük. A burgonyát héjától megtisztítjuk, kockákra vágjuk, olajban megsütjük, közben enyhén sós vízben egy forralásig megfőzzük a zöldséget, és köretként tálaljuk a gombócok mellé.