topbar
fejlec01

foetel Bazsalikommal fűszerezett húsgombóc sültburgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (685 kcal/fő)

80 dkg darált sertéshús
1 cs. friss bazsalikom
4 db tojás
2 db zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
20 dkg zsemlemorzsa
80 dkg burgonya
60 dkg vegyes zöldség
só, olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:
A bazsalikomot, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd összekeverjük a darált hússal, a tojással, a vízben beáztatott zsemlével. Gombócokat formázunk belőle, enyhén sós, felvert tojásba mártjuk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük. A burgonyát héjától megtisztítjuk, kockákra vágjuk, olajban megsütjük, közben enyhén sós vízben egy forralásig megfőzzük a zöldséget, és köretként tálaljuk a gombócok mellé.
 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben