Hozzávalók:
(4 személyre)
8 db kacsacomb
80 dkg burgonya
20 dkg fehér szőlő
20 dkg piros szőlő
5 dkg vaj
1 dl vörösbor
1 fej vöröshagyma
3 levél bazsalikom
őrölt szegfűbors
vaníliás cukor
olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A kacsacombok mindkét oldalát jól besózzuk, olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a friss bazsalikomlevelet és borssal fűszerezzük. Fedő alatt fél fövésig pároljuk, majd a fűszeres léből kivesszük, tepsibe rakjuk és a hámozott burgonyával együtt, előmelegített sütőben, kb.180°C-on megsütjük. A szőlőt vajban megforgatjuk, őrölt szegfűborssal és vaníliás cukorral ízesítjük, vörösborral felöntjük és rövid idő alatt készre pároljuk, belerakjuk a kacsacombokat, majd egy forralás után tálaljuk.