topbar
fejlec01

foetel Citromfüves nílusisügér filé lila burgonyapürével

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg nílusisügér-filé
3 dl tej
1 fej fokhagyma
5 dkg vaj
1 cs. citromfű


A burgonyapüréhez:

80 dkg lila burgonya
5 dkg vaj
2 dl tejföl

Elkészítési mód:

A sügérfiléket fokhagymás, citromfüves tejbe rakjuk, majd 48 órán át hűtőben érleljük. A halszeleteket kiszedjük a pácléből, leitatjuk róluk a folyadékot, sóval ízesítjük. Alufóliával kibélelt tepsibe rakjuk, megszórjuk friss citromfűvel, a tetejére vajat szeletelünk, majd alufóliával hermetikusan lezárjuk. Előmelegített sütőben 200 °C-on 20 percig pároljuk, azután levesszük a fóliát és további 15 perc alatt 160 °C-on készre sütjük. A lila burgonyát egészben megfőzzük, azt követően a héjától megtisztítjuk, krumplinyomóval összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, és összekeverjük. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, belerakjuk a burgonyapürét, fölhevítjük és sóval ízesítjük. Üvegtálkában esztétikusan tálaljuk a nílusisügér-filé mellé.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben