Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg báránylapocka filé
1 kisfej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 csomó citromfű
1 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1 kk. olívaolaj
só
Elkészítési mód:
A megmosott húst sóval bedörzsöljük, lábasba rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és kérget pirítunk rá, majd a hozzávalókat belerakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni és nyolc szeletre vágjuk. A húslét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stauboljuk), amikor a liszt elolvad rajta, habverővel simára keverjük és a húst belerakjuk. Egy forralás után a galuskával és a zöldség tempurával tálaljuk.
Petrezselymes galuska
Hozzávalók: (4 személyre)
4 db tojás
10 dkg liszt
1 csomó petrezselyemzöld
olaj, só
Elkészítési mód:
A tojásokat a liszttel és a finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, sóval ízesítjük. Galuska szaggatóval enyhén sós, forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, azután addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek és leszűrjük.
Zöldség tempura:
1 db cukkini
1 db sárgarépa
1 db paprika
5 dkg liszt
10 dkg kukoricakeményítő
1 dl hideg szódavíz
olaj a sütéshez
só
Elkészítési mód:
A keményítőt, a lisztet, a hideg szódavizet habverővel simára keverjük, sóval ízesítjük, a hosszába vágott zöldségeket beleforgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.