topbar
fejlec01

foetel Fokhagymás pecsenye kolozsvári sült szalonnával steak burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg sertés tarja (8 szelet)
40 dkg kolozsvári szalonna (4 szelet)
6 gerezd fokhagyma
20 dkg lilahagyma
1 kg burgonya
1 ek. liszt
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
2 ek. olaj
1 dl olaj (burgonyasütéshez)

 

Elkészítési mód:

A húst paprikás lisztben megforgatjuk, olajban mindkét oldalát megpirítjuk és hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket. Kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd zsírjára sütjük. Menet közben a burgonyát megpucoljuk, hasábra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, azután forró olajban aranybarnára sütjük. Ezt követően a szalonnát beirdaljuk és kisütjük. A húsokat tepsibe rakjuk, ráöntjük a pecsenyelét, a sült szalonna zsírját és előmelegített sütőben kb. 30 percig, 200 °C-on pirosra sütjük. A húst kakastaréjjal (sült szalonna) és a menet közben karikákra vágott, olajban megpárolt lilahagymával valamint a steak burgonyával tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben