topbar
fejlec01

foetel Fokhagymás petrezselyemkéregben sült afrikai harcsafilé karfiolpürével

 

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg afrikai harcsafilé

2 dl tej

4 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

1 cs. petrezselyemzöld

1 fej karfiol

1 dl tejföl

2 dkg vaj

1 db citrom

 

Elkészítési mód:

A halat tejben 1 napig hűtőben érleljük. A fokhagymát és a petrezselyemzöldjét sóval ízesítjük és botmixerrel krémesítjük. A halat a krémmel bedörzsöljük és forró olajban mindkét oldalát kérgesre pirítjuk. Menet közben a karfiolt sós vízben megfőzzük, vajon megpároljuk, tejföllel összekeverjük és krumplinyomóval összetörjük. Köretként a hal mellé kaporvirággal és citrommal díszítve tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben