Hozzávalók:
(4 személyre)
2 db csibe
20 dkg zsemlemorzsa
5 db tojás
2 ek. liszt
1 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
2 dl olaj (a sütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:
A csirkét jól átmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk, lábasba rakjuk, hozzáadjuk a tisztított hagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 10 percig intenzíven főzzük. Azt követően a fűszeres léből kiszedjük a húst és hagyjuk kihűlni. Azután egyenként megforgatjuk a lisztbe, az enyhén sós felvert tojásba, a zsemlemorzsába, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Köretként sült burgonyát kínálunk mellé.
Sült burgonya
Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg burgonya
2 dl olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A burgonyát megpucoljuk, hasábra vágjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat és sóval meghintjük. Gézbecsavart citrommal esztétikusan tálaljuk a rántott csibehús mellé.