topbar
fejlec01

foetel Rántott csibefalatok sült burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

2 db csibe
20 dkg zsemlemorzsa
5 db tojás
2 ek. liszt
1 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
2 dl olaj (a sütéshez)
só, bors

Elkészítési mód:

A csirkét jól átmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk, lábasba rakjuk, hozzáadjuk a tisztított hagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 10 percig intenzíven főzzük. Azt követően a fűszeres léből kiszedjük a húst és hagyjuk kihűlni. Azután egyenként megforgatjuk a lisztbe, az enyhén sós felvert tojásba, a zsemlemorzsába, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Köretként sült burgonyát kínálunk mellé.

 

Sült burgonya


Hozzávalók:
(4 személyre)


60 dkg burgonya
2 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:

A burgonyát megpucoljuk, hasábra vágjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat és sóval meghintjük. Gézbecsavart citrommal esztétikusan tálaljuk a rántott csibehús mellé.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben