Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg spagetti tészta
20 dkg bacon szalonna
4 db tojás
15 dkg reszelt parmezánsajt
2 ek. olívaolaj
só, őrölt bors
Elkészítési mód:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben 1 ek. olívaolajon megpirítjuk. Közben a spagettit enyhén sós vízben al dantére (éppen harapósra) megfőzzük, leszűrjük majd félrerakjuk és a tésztavízből 1 dl-t megtartunk. A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánsajt 2/3-át és jól összekeverjük. A spagettit hozzáadjuk a serpenyőben lévő forró szalonnához, alaposan átforgatjuk, azután ráöntjük a parmezános sós tojáskeveréket, valamint a félrerakott tésztalevet és 2-3 perc alatt készre főzzük. A megmaradt reszelt parmezánnal meghintve, őrölt borssal megszórva, kevés olívaolajjal meglocsolva forrón tálaljuk.