topbar
fejlec01

foetel Carbonara spagetti

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg spagetti tészta
20 dkg bacon szalonna
4 db tojás
15 dkg reszelt parmezánsajt
2 ek. olívaolaj
só, őrölt bors

Elkészítési mód:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben 1 ek. olívaolajon megpirítjuk. Közben a spagettit enyhén sós vízben al dantére (éppen harapósra) megfőzzük, leszűrjük majd félrerakjuk és a tésztavízből 1 dl-t megtartunk. A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánsajt 2/3-át és jól összekeverjük. A spagettit hozzáadjuk a serpenyőben lévő forró szalonnához, alaposan átforgatjuk, azután ráöntjük a parmezános sós tojáskeveréket, valamint a félrerakott tésztalevet és 2-3 perc alatt készre főzzük. A megmaradt reszelt parmezánnal meghintve, őrölt borssal megszórva, kevés olívaolajjal meglocsolva forrón tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben