Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg csirkemellfilé
4 szelet cheddar sajt
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 ek. olívaolaj
só, bors
Elkészítési mód:
A csirkemelleket felszeleteljük, folpackon keresztül kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát rövid idő alatt elősütjük, majd áthelyezzük egy kivajazott tepsibe, zúzott fokhagymával bekenjük és rárakjuk a sajtszeleteket. Előmelegített sütőben 200 ℃-on, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Esztétikusan díszítve rösztivel és tzatzikisalátával kínáljuk.
Röszti
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A héjától megtisztított burgonyát, enyhén sós vízben, egészben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni és lereszeljük. A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, összekeverjük a lereszelt burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.
Tzatziki
40 dkg kígyóuborka
4 dl görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
2 ek. olívaolaj
só, bors
Elkészítési mód:
Az uborkát megmossuk, lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt, majd enyhén kinyomkodjuk. A joghurthoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár csepp citromlével ízesítjük azután összekeverjük az uborkával. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.