topbar
fejlec01

foetel Bundázott kalamári hollandi mártással

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg tisztított tintahal
5 dl tej
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
10 dkg liszt
4 db tojás
olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:

A tejet a citromlével és a zúzott fokhagymagerezdekkel összekeverjük, majd beletesszük az apróra vágott tintahalakat. 4-5 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A tojásból, lisztből, tejből, sütőporból, sóval ízesített simára kevert tésztamasszát készítünk. A leszűrt és lecsepegtetett tintahalakat egyenként a tésztamasszába beleforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Snidlinggel megszórva hollandi mártással kínáljuk.

 

Hollandi mártás


Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db tojássárgája
10 dkg vaj
0.5 citromból nyert citromlé
só, bors

Elkészítési mód:

A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet és simára keverjük. Egy edényben vízgőz felé rakjuk, lassan belecsepegtetjük az olvasztott vajat, azután citromlével, sóval, borssal ízesítjük és botmixerrel krémesítjük

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben