Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg tisztított tintahal
5 dl tej
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
10 dkg liszt
4 db tojás
olaj (a sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A tejet a citromlével és a zúzott fokhagymagerezdekkel összekeverjük, majd beletesszük az apróra vágott tintahalakat. 4-5 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A tojásból, lisztből, tejből, sütőporból, sóval ízesített simára kevert tésztamasszát készítünk. A leszűrt és lecsepegtetett tintahalakat egyenként a tésztamasszába beleforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Snidlinggel megszórva hollandi mártással kínáljuk.
Hollandi mártás
Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db tojássárgája
10 dkg vaj
0.5 citromból nyert citromlé
só, bors
Elkészítési mód:
A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet és simára keverjük. Egy edényben vízgőz felé rakjuk, lassan belecsepegtetjük az olvasztott vajat, azután citromlével, sóval, borssal ízesítjük és botmixerrel krémesítjük