80 dkg sertés karaj (8 szelet)
40 dkg angolszalonna (4 szelet)
40 dkg kenyérszalonna
4 szál pusztakolbász
80 dkg burgonya
1 fej fokhagyma
2 fej lilahagyma
1 cs. petrezselyemzöld
2 ek. liszt
2 ek. olaj
1 dl olaj (burgonyasütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, a szalonnákat felszeleteljük és a kolbásszal együtt tepsibe rakjuk. A zúzott fokhagymával a húst bekenjük, megszórjuk felkarikázott lilahagymával, olajjal meglocsoljuk, vízzel felöntjük, alufóliával hermetikusan lezárjuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig megpároljuk. A fóliát leszedjük és kb. 10 perc alatt 200 °C-on készre sütjük. A sülteket és a párolt lilahagymát kivesszük, a pecsenye levet szűrön áttörjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk, bő, forró olajban megsütjük, majd köretként, koktélparadicsommal, finomra vágott petrezselyemmel meghintve esztétikusan tálaljuk a sült hús, a sült angol és kenyérszalonna, a puszta kolbász, a párolt lilahagyma és a mártogatós mellé.