topbar
fejlec01

foetel bőségtálHozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg sertés karaj (8 szelet)
40 dkg angolszalonna (4 szelet)
40 dkg kenyérszalonna
4 szál pusztakolbász
80 dkg burgonya
1 fej fokhagyma
2 fej lilahagyma
1 cs. petrezselyemzöld
2 ek. liszt
2 ek. olaj
1 dl olaj (burgonyasütéshez)
só, bors

 

Elkészítési mód:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, a szalonnákat felszeleteljük és a kolbásszal együtt tepsibe rakjuk. A zúzott fokhagymával a húst bekenjük, megszórjuk felkarikázott lilahagymával, olajjal meglocsoljuk, vízzel felöntjük, alufóliával hermetikusan lezárjuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig megpároljuk. A fóliát leszedjük és kb. 10 perc alatt 200 °C-on készre sütjük. A sülteket és a párolt lilahagymát kivesszük, a pecsenye levet szűrön áttörjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk, bő, forró olajban megsütjük, majd köretként, koktélparadicsommal, finomra vágott petrezselyemmel meghintve esztétikusan tálaljuk a sült hús, a sült angol és kenyérszalonna, a puszta kolbász, a párolt lilahagyma és a mártogatós mellé.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben