Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg szűzpecsenye
20 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg gyöngyhagyma
80 dkg burgonya
4 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
1 ek. olívaolaj
3 g őrölt pirospaprika
olaj (a sütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:
A lehártyázott szűzpecsenyét és a kolozsvári szalonnát kockákra vágjuk, forró olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük őrölt pirospaprikával, belerakjuk a gyöngyhagymát, a leforrázott héjától tisztított paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük és kevés folyadék hozzáadásával puhára főzzük. Közben a megtisztított burgonyát 1x1 cm-es kockákra vágjuk, forró olajban megsütjük, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk az aprópecsenyéhez és egy forralás után esztétikusan díszítve forrón kínáljuk.