Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg sertéslapocka
40 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
5 dkg füstölt kenyérszalonna
2 dkg őrölt csemegepaprika
1 dkg őrölt csípős paprika
2 db babérlevél
só, őrölt kömény
4 db cipó
Elkészítési mód:
A húst és a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és finomra vágjuk. A szalonnát olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a kockázott húst, a fokhagymát, majd őrölt paprikákkal, őrölt köménnyel, sóval fűszerezzük. Kevés folyadékkal felöntjük, lassú tűzön puhára pároljuk, azután hozzáadjuk a káposztát és kb. 20 perc alatt készre főzzük. A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük, forró sütőben enyhén megpirítjuk, majd a toroskáposztát beletöltjük és kalapként visszahelyezzük a levágott tetejét. Zöldségekkel, tejföllel díszítve tálaljuk.