topbar
fejlec01

Toroskáposzta cipóban

Hozzávalók:
(4 személyre)


80 dkg sertéslapocka
40 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
5 dkg füstölt kenyérszalonna
2 dkg őrölt csemegepaprika
1 dkg őrölt csípős paprika
2 db babérlevél
só, őrölt kömény
4 db cipó


Elkészítési mód:
A húst és a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és finomra vágjuk. A szalonnát olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a kockázott húst, a fokhagymát, majd őrölt paprikákkal, őrölt köménnyel, sóval fűszerezzük. Kevés folyadékkal felöntjük, lassú tűzön puhára pároljuk, azután hozzáadjuk a káposztát és kb. 20 perc alatt készre főzzük. A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük, forró sütőben enyhén megpirítjuk, majd a toroskáposztát beletöltjük és kalapként visszahelyezzük a levágott tetejét. Zöldségekkel, tejföllel díszítve tálaljuk.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben