Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg süllőfilé
10 dkg tört mogyoró
1 kg tök
5 dkg vaj
1 doboz krémsajt
1 dl tej
½ dl tejszín
½ dl olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A halat 4 felé vágjuk, sóval és a tört mogyoróval bedörzsöljük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olajjal és 180°C-on aranybarnára sütjük. A tököt meghámozzuk, hosszában legyaluljuk, villára felgöngyölve 4 felé osztva jénaiba helyezzük, sóval meghintjük, rákarikázzuk a vajat, alufóliával lefedjük és 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre pároljuk. A krémsajtot és a tejet összekeverjük, majd felöntjük tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük és lassú tűzön krémesre keverjük, azután 10 percre hűtőszekrénybe rakjuk. Tányérra helyezzük a tököt, leöntjük a vajas mártással, mellé rakjuk a halat, rákanalazzuk a sajthabot és búzacsírával esztétikusan díszítve kínáljuk.