topbar
fejlec01

Tört mogyoróban forgatott süllőderék, sajthabbal, vajban párolt tökkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg süllőfilé
10 dkg tört mogyoró
1 kg tök
5 dkg vaj
1 doboz krémsajt
1 dl tej
½ dl tejszín
½ dl olaj
só, bors

Elkészítési mód:
A halat 4 felé vágjuk, sóval és a tört mogyoróval bedörzsöljük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olajjal és 180°C-on aranybarnára sütjük. A tököt meghámozzuk, hosszában legyaluljuk, villára felgöngyölve 4 felé osztva jénaiba helyezzük, sóval meghintjük, rákarikázzuk a vajat, alufóliával lefedjük és 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre pároljuk. A krémsajtot és a tejet összekeverjük, majd felöntjük tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük és lassú tűzön krémesre keverjük, azután 10 percre hűtőszekrénybe rakjuk. Tányérra helyezzük a tököt, leöntjük a vajas mártással, mellé rakjuk a halat, rákanalazzuk a sajthabot és búzacsírával esztétikusan díszítve kínáljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben