topbar
fejlec01

Vörösboros marhapofa  röszti tallérral

Hozzávalók:
(4 személyre)


80 dkg marhapofa
30 dkg vöröshagyma
1 dl olaj
1 ek. őrölt pirospaprika
1 tk. kömény
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1db paradicsom
2 dl vörösbor
kakukkfű, majoránna
só, őrölt bors

Elkészítési mód:

A marhahúst megtisztítjuk, lehártyázzuk és feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával, zsírjára sütjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, majorannával és puhára pároljuk. Azután nagy lángon felhevítjük, hozzáadjuk a héjától leforrázott felkockázott paradicsomot, felöntjük vörösborral és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Röszti tallérral és zöldségekkel ízlésesen tálaljuk.

 

Röszti
Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek. olaj
só, bors

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát egészben, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A vöröshagymát finomra vágjuk, azután olajon megpirítjuk. Összekeverjük a vajjal, a lereszelt burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, és lapos, kerek tallérokat formázzuk belőle. Egy serpenyőben olajon, lassú tűzön mindkét oldalát pirosra sütjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben