Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg marhapofa
30 dkg vöröshagyma
1 dl olaj
1 ek. őrölt pirospaprika
1 tk. kömény
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1db paradicsom
2 dl vörösbor
kakukkfű, majoránna
só, őrölt bors
Elkészítési mód:
A marhahúst megtisztítjuk, lehártyázzuk és feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, finomra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldpaprikát, meghintjük pirospaprikával, zsírjára sütjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, majorannával és puhára pároljuk. Azután nagy lángon felhevítjük, hozzáadjuk a héjától leforrázott felkockázott paradicsomot, felöntjük vörösborral és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Röszti tallérral és zöldségekkel ízlésesen tálaljuk.
Röszti
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A héjától megtisztított burgonyát egészben, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A vöröshagymát finomra vágjuk, azután olajon megpirítjuk. Összekeverjük a vajjal, a lereszelt burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, és lapos, kerek tallérokat formázzuk belőle. Egy serpenyőben olajon, lassú tűzön mindkét oldalát pirosra sütjük.