Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg fogasfilé
60 dkg vegyes zöldség (mélyhűtött)
20 dkg rizs
2 cs. kapor
2 ek. liszt
5 dkg vaj
2 dl tej
0,5 dl olaj (sütéshez)
só, őrölt fehérbors
Elkészítési mód:
A sóval bedörzsölt halfiléket olajon, mindkét oldalán megsütjük. A rizst jól átmossuk és 2 l enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A finomra vágott kaprot a vajon felhevítjük, liszttel meghintjük, tejjel felöntjük, és krémesre főzzük, majd sóval, borssal ízesítjük. Közben a zöldségeket kevés folyadék hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk, és sóval ízesítjük. A kapormártást üvegtálkában, a rizst formázva a zöldségekkel együtt ízlésesen tálaljuk a hal mellé.