topbar
fejlec01

Ropogós libacombok párolt rizzsel, gyümölcsökkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

12 db pecsenye libacomb
1 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
1 cs. petrezselyem
20 dkg eper
25 dkg fehér szőlő
25 dkg piros szőlő
20 dkg ribizli
só, tört bors

Elkészítési mód:
A libacombokat besózzuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tisztított vöröshagymát, a tört borsot, a babérlevelet és egy forralás után lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük. A fűszeres léből kivesszük, tepsibe rakjuk és 180 °C-os előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A gyümölcsöket megmossuk és ízlésesen tálaljuk a rizs és a sült libacombok mellé.


Párolt rizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj

Elkészítési mód:
A rizst olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, felöntjük 1 liter vízzel, sóval ízesítjük és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. Konyharuhával lefedjük, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. 30 perc után a hagymát kivesszük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben