Hozzávalók:
(4 személyre)
12 db pecsenye libacomb
1 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
1 cs. petrezselyem
20 dkg eper
25 dkg fehér szőlő
25 dkg piros szőlő
20 dkg ribizli
só, tört bors
Elkészítési mód:
A libacombokat besózzuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tisztított vöröshagymát, a tört borsot, a babérlevelet és egy forralás után lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük. A fűszeres léből kivesszük, tepsibe rakjuk és 180 °C-os előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A gyümölcsöket megmossuk és ízlésesen tálaljuk a rizs és a sült libacombok mellé.
Párolt rizs
Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, felöntjük 1 liter vízzel, sóval ízesítjük és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. Konyharuhával lefedjük, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. 30 perc után a hagymát kivesszük.