Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg afrikai harcsafilé
80 dkg mogyoróburgonya
1 fej fokhagyma
10 dkg fekete olívabogyó
1 ek. liszt
5 dkg vaj
1 dl olívaolaj
1 db citrom
só, őrölt bors
Elkészítési mód:
A halfilét sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, alufóliával letakarjuk, 10 percig 150 °C-on pároljuk, majd az alufóliát levesszük és 180 °C-on rövid idő alatt készre sütjük. Közben a burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, kevés olajon lepirítjuk és sóval, borssal fűszerezzük. A megtisztított fokhagymát és a kimagozott fekete olívabogyót karikákra vágjuk, vajban felhevítjük, liszttel meghintjük, egy kavarás után vízzel felöntjük, sóval ízesítjük és állandó kavargatás mellett krémesre főzzük. A halat felszeleteljük és esztétikusan tálaljuk mellé a burgonyát, a citromot és a fokhagymamártást.