topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg afrikai harcsafilé
80 dkg mogyoróburgonya
1 fej fokhagyma
10 dkg fekete olívabogyó
1 ek. liszt
5 dkg vaj
1 dl olívaolaj
1 db citrom
só, őrölt bors

Elkészítési mód:
A halfilét sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, alufóliával letakarjuk, 10 percig 150 °C-on pároljuk, majd az alufóliát levesszük és 180 °C-on rövid idő alatt készre sütjük. Közben a burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, kevés olajon lepirítjuk és sóval, borssal fűszerezzük. A megtisztított fokhagymát és a kimagozott fekete olívabogyót karikákra vágjuk, vajban felhevítjük, liszttel meghintjük, egy kavarás után vízzel felöntjük, sóval ízesítjük és állandó kavargatás mellett krémesre főzzük. A halat felszeleteljük és esztétikusan tálaljuk mellé a burgonyát, a citromot és a fokhagymamártást.

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben