topbar
fejlec01

foetel alföldi tányérhús

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg szürkemarha comb
20 dkg tarhonya
60 dkg burgonya
10 dkg zöldborsó
10 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
5 dkg mangalicazsír
só, őrölt bors

 

Elkészítési mód:
A marhahúst, a szalonnát, a burgonyát, a paprikát kockákra, a tisztított hagymát finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A hagymát, a paprikát és a szalonnát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük és zsírjára sütjük. Meghintjük őrölt paprikával, majd amikor a paprika elolvadt megkeverjük és hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot. Lassú tűzön kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett finom pörköltet készítünk. Közben a tarhonyát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük és összekeverjük a pörkölttel majd belerakjuk a zöldborsót, felöntjük 1 dl vízzel, pár perc forralás után paprika csíkokkal és újhagymával díszítve tálaljuk.
 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben