topbar
fejlec01

Mititei párolt savanyúkáposztával

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg darált sertéshús
30 dkg darált birkahús 
20 dkg darált kolozsvári szalonna
40 dkg hordós káposzta 
2 gerezd fokhagyma
1 kk. szódabikarbóna
1 ek. olaj 
só, bors

Elkészítési mód:
A darálékokat pépre zúzott fokhagymával és szódabikarbónával összegyúrjuk, sóval, borssal ízesítjük és 5 napig hűtőszekrényben érleljük. Sütés előtt a darált húst egy deszkán egyenletesen elterítjük és kb. 10x3 cm-s rudakra osztjuk, majd egyenként henger alakúra formáljuk. Forró rostlapon állandó forgatás mellett szép pirosra sütjük. A savanyú káposztát kevés olajon megpároljuk és köretként tálaljuk a mititei mellé. Ízlés szerint mustárral, lilahagymával és pirítóssal kínáljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben