Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg darált sertéshús
30 dkg darált birkahús
20 dkg darált kolozsvári szalonna
40 dkg hordós káposzta
2 gerezd fokhagyma
1 kk. szódabikarbóna
1 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A darálékokat pépre zúzott fokhagymával és szódabikarbónával összegyúrjuk, sóval, borssal ízesítjük és 5 napig hűtőszekrényben érleljük. Sütés előtt a darált húst egy deszkán egyenletesen elterítjük és kb. 10x3 cm-s rudakra osztjuk, majd egyenként henger alakúra formáljuk. Forró rostlapon állandó forgatás mellett szép pirosra sütjük. A savanyú káposztát kevés olajon megpároljuk és köretként tálaljuk a mititei mellé. Ízlés szerint mustárral, lilahagymával és pirítóssal kínáljuk.