topbar
fejlec01

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg csirkemellfilé
4 szelet mozzarella
4 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 tk. bazsalikom (morzsolt)
2 ek. olívaolaj
só, bors

Elkészítési mód:
A csirkemelleket sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát 3-3 perc alatt elősütjük, majd áthelyezzük egy kivajazott tepsibe. Zúzott fokhagymával bekenjük, a húsok tetejére rárakjuk a karikákra vágott paradicsomot és a sajtszeleteket. Előmelegített sütőben 200 ℃-on, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Esztétikusan díszítve burgonyafánkkal kínáljuk.

Burgonyafánk

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 dl tej
3 db tojássárgája
1 ek. kristálycukor
2 dkg élesztő
2 ek. olívaolaj
1 ek. só
olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. A tűzről levesszük, lehűtjük, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Langyos tejbe az élesztőt belecsipkedjük, megszórjuk cukorral és hagyjuk felfutni, majd a lisztel, a burgonyával, a tojássárgájával, olívaolajjal, sóval összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen, kb. 30 percig hagyjuk megkelni. Amikor a tészta duplájára dagadt, beolajozott kanál segítségével diónyi fánkokat formázunk és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben