Hozzávalók: (4 személyre)
50 dkg liszt
40 dkg burgonya
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk. cukor
1 csipet só
4 dl olaj a sütéshez
Elkészítési mód:
A tejet meglangyosítjuk, a cukrot hozzáadjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Menet közben a burgonyát megtiszítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni és a liszttel összegyúrjuk, azután ráöntjük az élesztős tejet azután jól összedolgozzuk. Meleg helyen kb. 30 perc alatt kétszeresére kelesztjük. Lisztes deszkán 2 cm-es vastagra nyújtjuk, majd nagyobb tésztaszaggatóval bucikat vágunk belőle. 15-20 percig pihentetjük, egy mély serpenyőbe az olajat felforrósítjuk és a tésztabucikat kezünkkel széthúzzuk, majd mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírszalvétára tálaljuk és az olajat felitatjuk róla. A leves mellé tálaljuk.