topbar
fejlec01

foetel Burgonyalángos

 

Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg liszt

40 dkg burgonya

3 dkg élesztő

2 dl tej

1 tk. cukor

1 csipet só

4 dl olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot hozzáadjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Menet közben a burgonyát megtiszítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni és a liszttel összegyúrjuk, azután ráöntjük az élesztős tejet azután jól összedolgozzuk. Meleg helyen kb. 30 perc alatt kétszeresére kelesztjük. Lisztes deszkán 2 cm-es vastagra nyújtjuk, majd nagyobb tésztaszaggatóval bucikat vágunk belőle. 15-20 percig pihentetjük, egy mély serpenyőbe az olajat felforrósítjuk és a tésztabucikat kezünkkel széthúzzuk, majd mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírszalvétára tálaljuk és az olajat felitatjuk róla. A leves mellé tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben