topbar
fejlec01

foetel Burgonyafőzelék marhapörkölttel

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya
2 ek. liszt
5 dkg vaj
2 dl tej
1 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 ek. olívaolaj

 

Elkészítési mód:
A karikákra vágott, tisztított burgonyát egy lábasba rakjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Sóval, babérlevéllel ízesítjük és puhára főzzük. A karikákra vágott fokhagymát vajon megdinszteljük, meghintjük liszttel, majd állandó kevergetés mellett felöntjük tejjel és a simára kevert tejföllel. Felforraljuk, azután hozzáadjuk a burgonyához és készre főzzük.

Marhapörkölt

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg marhalábszár
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 dkg sertészsír
3 dkg őrölt pirospaprika
1 kk. köménymag
só, bors

 

Elkészítési mód:
A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott, kockázott marhahúst. Sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük, zsírjára sütjük, azután belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük, zsírjára pörköljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és állandó kevergetés mellett lassú tűzön, kb. 2,5 – 3 óra alatt puhára főzzük. Ha a levét elfővi, a folyadékot pótoljuk. A burgonyafőzelékkel tálalva kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben