Hozzávalók: (4 személyre)
25 dkg tarhonya
1 db zöldpaprika
10 dkg gyulai kolbász
10 dkg császárszalonna
1 szál sárgarépa
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
5 db tojás
1 szál petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
2 dkg kalocsai őrölt paprika
1 kk. Vegeta
5 dkg sertészsír
só
Elkészítési mód:
A szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát kockákra, a zöldségeket, a kolbászt, a burgonyákat karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. Zsíron a szalonnát, a kolbászt és a tarhonyát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a zöldségeket, a zöldpaprikát és a petrezselyemzöldjét, majd beízesítjük őrölt paprikával, Vegetával és sóval, azután felöntjük 1 dl vízzel, nagy lángon fedő alatt pároljuk. Állandó kevés mellett a folyadékot pótoljuk és addig főzzük, amíg a bennelevők meg nem puhulnak. Zsírjára sütjük és a menet közben sóval ízesített felvert tojásokat hozzáadjuk, összekeverjük és pár perc alatt készre főzzük. Szép kerek formával tálaljuk, a tetejét hagymarózsával díszítjük és petrezselyemzöldjével meghintjük.