topbar
fejlec01

foetel Citromos vajas mangalica szűzpecsenye

 

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg mangalica szűzpecsenye

1 dl citromlé

5 dkg vaj

1 ek. liszt

2 db citrom

 

Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét keresztbe vágva nyolcfelé szeleteljük. Sóval meghintjük és folpackon keresztül kiklopfoljuk. A vajat felolvasztjuk és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a húsokat kivesszük a serpenyőből, azután liszttel meghintjük a pecsenyelevet és felöntjük citromlével. Kevés folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg bársonyos krémes mártást nem kapunk. A citromot karikákra vágjuk és hozzáadjuk a mártáshoz, majd belerakjuk a húsokat és az egészet fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. Hercegnőburgonyával esztétikusan tálaljuk.

 

Hercegnő burgonya

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg burgonya

10 dkg reszelt sajt

5 dkg vaj

1 db tojás

1 dl tejföl

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk és kockákra vágjuk. Bő sós vízben puhára főzzük, azután leszűrjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgáját, a reszelt sajtot, a vajat, botmixerrel krémesre pépesítjük. Nyomózsák segítségével egy sütőpapírral kibélelt tepsibe díszes kis kupacokra adagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben