Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg mangalica szűzpecsenye
1 dl citromlé
5 dkg vaj
1 ek. liszt
2 db citrom
só
Elkészítési mód:
A szűzpecsenyét keresztbe vágva nyolcfelé szeleteljük. Sóval meghintjük és folpackon keresztül kiklopfoljuk. A vajat felolvasztjuk és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a húsokat kivesszük a serpenyőből, azután liszttel meghintjük a pecsenyelevet és felöntjük citromlével. Kevés folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg bársonyos krémes mártást nem kapunk. A citromot karikákra vágjuk és hozzáadjuk a mártáshoz, majd belerakjuk a húsokat és az egészet fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. Hercegnőburgonyával esztétikusan tálaljuk.
Hercegnő burgonya
Hozzávalók: (4 személyre)
40 dkg burgonya
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 db tojás
1 dl tejföl
só
Elkészítési mód:
A héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk és kockákra vágjuk. Bő sós vízben puhára főzzük, azután leszűrjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgáját, a reszelt sajtot, a vajat, botmixerrel krémesre pépesítjük. Nyomózsák segítségével egy sütőpapírral kibélelt tepsibe díszes kis kupacokra adagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.