topbar
fejlec01

foetel Párolt fácánsült erdei gombás kakukkfüves mártásban

 

Hozzávalók (4 személyre)

 1 db fácán

2 szál sárgarépa

1 cs. petrezselyemgyökér

1 fej vöröshagyma

30 dkg csuszatészta

20 dkg szeletelt bacon szalonna

4 levél kelkáposzta

20 dkg erdeigomba- keverék

3 szál kakukkfű

1 dl olívaolaj

1 ek. liszt

5 dkg vaj

só, bors 

 

Elkészítési mód:

A jól megtisztított fácánt és zöldségeket enyhén sós vízben félpuhára pároljuk, a levét félrerakjuk. A kelkáposztaleveleket megpároljuk, hagyjuk kihűlni, szétterítjük, és a menet közben kifőzött csuszatésztát rárakjuk és feltekerjük. Éles késsel keresztbe 5 cm-es vastagságúra felszeleteljük. Egyenként bacon szalonnával betekerjük, és sütőben addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul. A félig főtt fácánt feldaraboljuk, tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Menet közben az apróra vágott kakukkfüvet és vöröshagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombakeveréket, zsírjára sütjük, liszttel megszórjuk, jól összekeverjük, azután a leszűrt 2 dl enyhén sós fácánlevessel felöntjük és készre főzzük. Esztétikusan tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben