topbar
fejlec01

foetel Petrezselyemmel fűszerezett húsgolyók

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg darált sertéscomb

10 dkg darált kolozsvári szalonna

2 gerezd fokhagyma

2 db tojás

3 db zsemle

10 dkg zsemlemorzsa

3 cs. petrezselyemzöld

1 tk. őrölt pirospaprika

4 dl olaj (sütéshez)

só, bors


Elkészítési mód:

A zsemléket felszeletejük, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet kinyomkodjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, a zsemlemorzsát, a fűszereket, azután jól összekeverjük. Hozzáadjuk a darált húst, a darált kolozsvári szalonnát, a felvert tojásokat, és összegyúrjuk. Ha nem elég kemény, tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a zsemlemorzsát, a húsmasszából golyókat készítünk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Menet közben forró olajban a húsgolyókat aranybarnára sütjük. Igény szerint retekkel, paradicsommal, uborkával, paprikával, hagymával tálaljuk és fogyasztjuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben