Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg báránycomb
60 dkg édes burgonya
2 fej lilahagyma
5 gerezd fokhagyma
1 fej zeller zöldjével
3 szál friss rozmaring
½ dl olívaolaj
5 dkg vaj
szemes bors, só
Elkészítési mód:
A megtisztított combot besózzuk, olívaolajjal bekenjük, lábasba rakjuk, körbe kérget pirítunk. A darabolt fokhagymát, a rozmaringot és a zellert hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára pároljuk. A combot kivesszük, a levet leszűrjük és félrerakjuk. A húst olívaolajjal meglocsoljuk, tepsibe rakjuk s 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (Javaslat: sütés közben a félretett húslével locsolgassuk.) Az édes burgonyát és a lilahagymát megtiszítjuk. A burgonyát karikákra vágjuk, és vajon megsütjük. A lilahagymát feldaraboljuk, olajban lepirítjuk, s húslében fedő alatt megpároljuk. Sóval ízesítjük, köretként a sült édesburgonyával együtt a felszeletelt báránycomb mellé ízlésesen tálaljuk, hagymával díszítjük.