topbar
fejlec01

foetel Rozmaringos fokhagymás rackabárány pecsenye

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg báránycomb

60 dkg édes burgonya

2 fej lilahagyma

5 gerezd fokhagyma

1 fej zeller zöldjével

3 szál friss rozmaring

½ dl olívaolaj

5 dkg vaj

szemes bors, só

 

 Elkészítési mód:

A megtisztított combot besózzuk, olívaolajjal bekenjük, lábasba rakjuk, körbe kérget pirítunk. A darabolt fokhagymát, a rozmaringot és a zellert hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára pároljuk. A combot kivesszük, a levet leszűrjük és félrerakjuk. A húst olívaolajjal meglocsoljuk, tepsibe rakjuk s 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (Javaslat: sütés közben a félretett húslével locsolgassuk.) Az édes burgonyát és a lilahagymát megtiszítjuk. A burgonyát karikákra vágjuk, és vajon megsütjük. A lilahagymát feldaraboljuk, olajban lepirítjuk, s húslében fedő alatt megpároljuk. Sóval ízesítjük, köretként a sült édesburgonyával együtt a felszeletelt báránycomb mellé ízlésesen tálaljuk, hagymával díszítjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben