topbar
fejlec01

foetel Rozmaringos gombás bárányragu sáfrányos rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg báránycomb filé
10 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál friss rozmaring
15 dkg zöldborsó (mirelit)
15 dkg sárgarépagolyó (mirelit)
1 csomó petrezselyemzöld
2 ek. olívaolaj
só, bors

Elkészítési mód:

A báránycombot, a szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A fokhagymát karikákra, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A szalonnát, a vöröshagymát, a gombát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és apróra vágott rozmaringgal fűszerezzük, azután beletesszük a húst. Sóval, borssal ízesítjük, kevés vízzel felöntjük, fedő alatt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zöldborsót, kevés vízzel pótoljuk a folyadékot, és lassú tűzön készre főzzük.


Sáfrányos rizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

32 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 kk. őrölt sáfrány
2 kanál olaj
1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, s állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog, sáfránnyal fűszerezzük, az edényt konyharuhával letakarjuk és fedővel is lezárjuk. Tálalás előtt legalább húsz percig állni hagyjuk. Végül a hagymát kivesszük belőle, s formázva, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk a bárányragu mellé.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben