Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg báránycomb filé
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
5 dkg mangalica zsír
4 db tojás
1 tubus majonéz
1 doboz retekcsíra
30 dkg zöld tészta
só, őrölt és szemes bors
Elkészítési mód:
A combot a faggyútól megtisztítjuk. Lábasban a zsírt felhevítjük, majd belerakjuk a sóval, borssal bedörzsölt báránycombot, a darabolt fokhagymát, a hagymát és a petrezselyemzöldjét. Kérget pirítunk, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval után ízesítjük és alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Közben a tojásokat sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk, éles késsel cikcakkra körbevágjuk. A sárgáját majonézzel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk és dresszing zsák segítségével a tojásfehérjébe visszatöltjük, ezután ráhelyezzük a másik fél tojásfehérjét kalapnak. Fekete borsból szemet, répából csőrt készítünk. A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hevített vajban megforgatjuk. Végezetül a felszeletelt hús mellé meghintett retekcsírával és a főtt tojásból készített kis csibével ízlésesen tálaljuk.