topbar
fejlec01

foetel Konfitált báránycomb spenótos tésztaágyon retekcsírával

 

Hozzávalók (4 személyre)

80 dkg báránycomb filé

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

5 dkg mangalica zsír

4 db tojás

1 tubus majonéz

1 doboz retekcsíra

30 dkg zöld tészta

só, őrölt és szemes bors

Elkészítési mód:

A combot a faggyútól megtisztítjuk. Lábasban a zsírt felhevítjük, majd belerakjuk a sóval, borssal bedörzsölt báránycombot, a darabolt fokhagymát, a hagymát és a petrezselyemzöldjét. Kérget pirítunk, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval után ízesítjük és alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Közben a tojásokat sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk, éles késsel cikcakkra körbevágjuk. A sárgáját majonézzel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk és dresszing zsák segítségével a tojásfehérjébe visszatöltjük, ezután ráhelyezzük a másik fél tojásfehérjét kalapnak. Fekete borsból szemet, répából csőrt készítünk. A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hevített vajban megforgatjuk. Végezetül a felszeletelt hús mellé meghintett retekcsírával és a főtt tojásból készített kis csibével ízlésesen tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben