Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db báránycsülök (csonttal)
20 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, gomba)
1 dl olaj
kakukkfű, rozmaring
só, bors
Elkészítési mód:
A szalonnát, a hagymát a zöldségekkel együtt kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. A báránycsülköt sózzuk, egy másik edényben körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldséges raguhoz, kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal, sóval fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt 2 órán keresztül lassú tűzön konfitáljuk, azt követően a csülköket kivesszük, majd tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk és 150 °C-on készre sütjük. A zöldséges pecsenyelevet leszűrjük, majd a csülköket belerakjuk, egy forralás után snidlinggel megszórva esztétikusan tálaljuk a gratin burgonyával.
Gratin burgonya
Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg hámozott burgonya
2 dl tejszín
5 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, szerecsendió
Elkészítési mód:
4 db egyszemélyes kerek sütőtálat kivajazunk, a felszeletelt burgonyákat rétegezve belerakjuk, közben minden réteget megsózunk és meghintünk egy csipet frissen őrölt szerecsendióval. A tejszínt elkeverjük a zúzott fokhagymával és ráöntjük a burgonyára. 160 °C-os előmelegített sütőben alufóliával lefedve 30 percig sütjük. Azt követően levesszük az alufóliát, rádaraboljuk a vajat és további 30 percig aranybarnára sütjük.