topbar
fejlec01

Konfitált báránycsülök, gratin burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)


4 db báránycsülök (csonttal)
20 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, gomba)
1 dl olaj
kakukkfű, rozmaring
só, bors

Elkészítési mód:
A szalonnát, a hagymát a zöldségekkel együtt kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. A báránycsülköt sózzuk, egy másik edényben körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldséges raguhoz, kakukkfűvel, rozmaringgal, borssal, sóval fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt 2 órán keresztül lassú tűzön konfitáljuk, azt követően a csülköket kivesszük, majd tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk és 150 °C-on készre sütjük. A zöldséges pecsenyelevet leszűrjük, majd a csülköket belerakjuk, egy forralás után snidlinggel megszórva esztétikusan tálaljuk a gratin burgonyával.

Gratin burgonya

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg hámozott burgonya
2 dl tejszín
5 dkg vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, szerecsendió

Elkészítési mód:
4 db egyszemélyes kerek sütőtálat kivajazunk, a felszeletelt burgonyákat rétegezve belerakjuk, közben minden réteget megsózunk és meghintünk egy csipet frissen őrölt szerecsendióval. A tejszínt elkeverjük a zúzott fokhagymával és ráöntjük a burgonyára. 160 °C-os előmelegített sütőben alufóliával lefedve 30 percig sütjük. Azt követően levesszük az alufóliát, rádaraboljuk a vajat és további 30 percig aranybarnára sütjük.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben