topbar
fejlec01

foetel Rozmaringos csirkeragu párolt rizzsel

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg csirkemell

 1 kis fej vöröshagyma

20 dkg zöldbab

 1 db sárgarépa

 2 db kápia paprika

 2 szál rozmaring

 2 ek. olívaolaj

 1 ek. liszt

 só

 

Párolt rizs
Hozzávalók: (4 személyre)

32 dkg rizs

1 fej vöröshagyma

2 ek. olaj

.
Elkészítési mód:

A csirkemellet kockákra, a zöldbabot darabokra, a paprikát csíkokra, a répát karikákra, a hagymát apró kockákra vágjuk. Olajon a húst a zöldségekkel lepirítjuk, friss rozmaringgal, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és készre főzzük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz, lefedjük tiszta konyharuhával, majd 20 percig állni hagyjuk és a hagymát kivesszük belőle. Ízlésesen díszítve tálaljuk.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben