Hozzávalók: (4 személyre)
80 dkg csirkemell
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg zöldbab
1 db sárgarépa
2 db kápia paprika
2 szál rozmaring
2 ek. olívaolaj
1 ek. liszt
só
Párolt rizs
Hozzávalók: (4 személyre)
32 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
só
.
Elkészítési mód:A csirkemellet kockákra, a zöldbabot darabokra, a paprikát csíkokra, a répát karikákra, a hagymát apró kockákra vágjuk. Olajon a húst a zöldségekkel lepirítjuk, friss rozmaringgal, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és készre főzzük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz, lefedjük tiszta konyharuhával, majd 20 percig állni hagyjuk és a hagymát kivesszük belőle. Ízlésesen díszítve tálaljuk.